Mark Zuckerberg rupe tăcerea cu privire la întreruperea globală a Facebook, WhatsApp și Instagram

După aproape șase ore de întreruperi pe toate platformele Facebook, Instagram, Facebook Messenger și Whatsapp, și restabilirea serviciilor marți, directorul general Mark Zuckerberg a emis primul său răspuns în care a spus că îi “pare rău pentru întrerupere”.

Într-o postare pe Facebook, CEO-ul gigantului social media a declarat: “Știu cât de mult vă bazați pe serviciile noastre pentru a rămâne conectați cu oamenii la care țineți”, adăugând că serviciile au fost repuse în funcțiune.
O întrerupere globală masivă a fost resimțită de miliarde de utilizatori, deoarece mesajul de eroare a apărut și pe serviciile Instagram, Whatsapp, Messenger și Oculus VR în noaptea de 4 octombrie.
Aplicațiile, însă, au revenit în cele din urmă online după ce au fost indisponibile mai mult de câteva ore, într-una dintre cele mai lungi întreruperi experimentate de firmă.

Directorul de tehnologie al Facebook (CTO) a luat cuvântul pe contul său oficial de Twitter, declarând că echipa sa lucrează “cât mai repede posibil” pentru a restabili serviciile. El a prezentat scuze utilizatorilor din întreaga lume, spunând: “Sincere scuze tuturor celor afectați de întreruperi ale serviciilor alimentate de Facebook în acest moment”, a declarat Mike Schroepfer.
Mai mult, CTO al Facebook a informat că firma se confruntă cu probleme de rețea, iar echipele încearcă să le depaneze cât mai repede posibil.

Au existat, de asemenea, informații potrivit cărora personalul de la Facebook și Instagram “nu a putut desfășura nicio activitate”, după ce și instrumentele interne ale companiei au suferit o întrerupere masivă, iar angajații au fost închiși în afara clădirii.
Site-ul Facebook a sugerat o eroare de ‘Domain Name System’ (DNS) pe pagina sa principală ca fiind cauza întreruperii, deși compania nu a comentat încă ce a căzut.
Site-ul de socializare al Facebook Inc. nu a fost accesibil pentru miliarde de utilizatori din întreaga lume.
Problema cu Facebook a fost resimțită la nivel mondial. Vicepreședintele senior al Cloudflare, Dane Knecht, a fost citat spunând că gigantul social media s-a confruntat cu o defecțiune tehnică în rutele protocolului de frontieră cunoscut sub numele de BGP, care trasează calea de livrare a traficului de internet.
Serviciile au fost în cele din urmă restabilite după ce echipele au depanat rețelele timp de mai multe ore. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: