Premierul israelian a dezvăluit în Knesset: Mossad a lansat recent o operațiune de localizare a informațiilor despre soarta lui Ron Arad

Premierul israelian Naftali Bennett a dezvăluit luni, în cadrul sesiunii Knesset (Parlamentul israelian), că Mossad a lansat luna trecută o operațiune specială pentru localizarea informațiilor despre soarta aviatorului militar Ron Arad.

”Am mai făcut un efort pe calea înțelegerii a ceea ce s-a întâmplat cu Ron. Răscumpărarea captivilor ne definește și ne deosebește. Vom continua să lucrăm pentru a-i aduce pe toți fiii acasă, de oriunde s-ar afla”, a adăugat premierul.
Bennett a continuat: ”Aș dori să mulțumesc luptătorilor Mossad, în numele meu – și, de asemenea, în numele lui Tami și Yuval Arad, pentru devotamentul, angajamentul și frăția luptătorilor, chiar și după toți acești ani. Aș dori să mulțumesc armatei și Serviciul General de Securitate pentru cooperarea lor extraordinară. Răscumpărarea prizonierilor este o valoare evreiască care a devenit una dintre cele mai sacre valori ale statului Israel”.
Deputatul Yoav Galant (Likud) l-a atacat pe Bennett pe Twitter ca răspuns la remarcile sale despre operațiunea Mossad, numind-o tristă și deranjantă.
”Statul Israel a efectuat zeci de operațiuni pentru a localiza semne și dovezi de tot felul cu privire la soarta victimelor sale, inclusiv Ron Arad”, a scris el.
„Majoritatea acestor operațiuni au rămas confidențiale sau au fost publicate la mult timp după execuție. Obsesia lui Bennett pentru ne-realizări l-a determinat să folosească activitățile instituției pentru a încerca să comercializeze prematur realizările teoretice”, a notat Galant.
Ron Arad a fost un pilot de vânătoare din Forțele Aeriene care a fost capturat de organizația Amal în Liban la 16 octombrie 1986.
A fost declarat dispărut din mai 1988, după ce a fost transferat într-o locație necunoscută, în Iran sau Liban. În 2005, departamentul de informații a prezentat un raport secret potrivit căruia Arad a murit în Liban, între 1995 și 1997, aparent din cauza unei răni la umăr. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: