SUA: Nepotul unor evrei care au fugit de antisemitismul din Rusia țaristă, a câștigat Premiul Nobel pentru medicină

David Julius (foto), profesor de fiziologie la University of California, San Francisco, ai cărui bunici au fugit de antisemitismul din Rusia țaristă, a fost distins cu Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină din acest an.

El a împărțit premiul cu Ardem Patapoutian, biolog molecular și cercetător în neuroștiințe la centrul de cercetare Scripps.

 


Comitetul de acordare a Premiului Nobel a citat cercetările lui Julius și Patapoutian “pentru descoperirile lor privind receptorii pentru temperatură și atingere”, care au îmbunătățit tratamentele pentru durerea cauzată de o serie de boli.
Julius s-a născut în 1955 și a crescut în Brighton Beach, care găzduia pe atunci o populație numeroasă de emigranți evrei ruși.
Julius a descris cartierul ca fiind “o rampă de aterizare pentru imigranții din Europa de Est, precum bunicii mei, care au fugit din Rusia țaristă și antisemitism în căutarea unei vieți mai bune”.
Absolvent al Institutului de Tehnologie din Massachusetts și al Universității din California, Berkeley, Julius și-a petrecut cariera cercetând modul în care funcționează simțurile umane precum atingerea, durerea și căldura și a folosit capsaicina, substanța chimică din ardeii iuți care îi face să ardă, pentru a explora modul în care terminațiile nervoase umane simt căldura.
“Aceste descoperiri revoluționare au lansat activități intense de cercetare care au dus la o creștere rapidă a înțelegerii noastre privind modul în care sistemul nostru nervos simte căldura, frigul și stimulii mecanici”, a scris comitetul Premiului Nobel în anunțul privind câștigătorii. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: