SUA și Qatar sancționează împreună “finanțatorii” Hezbollah

Statele Unite au anunțat sancțiuni împreună cu Qatarul împotriva unei rețele de “finanțatori” ai mișcării teroriste șiite libaneze Hezbollah, aliată a Iranului, prezentate ca fiind una dintre “cele mai semnificative” măsuri antiteroriste comune luate cu țările din Golf.

Șapte cetățeni ai monarhiilor din Golf, precum și o companie din Qatar, au fost trecuți pe lista neagră a Trezoreriei americane ca fiind suspectați de apartenență la o “rețea de finanțare” a Hezbollah, considerată la rândul ei o “organizație teroristă” de către Washington.
Practic, toate activele pe care le-ar putea avea în SUA sunt înghețate și li se interzice accesul la sistemul financiar american.
Doha a luat măsuri similare.
Printre cei vizați, Ali Reda Hassan al-Banai și Ali Reda al-Qassabi Lari din Qatar sunt acuzați de Trezorerie că au “trimis zeci de milioane de dolari” către Hezbollah.
Sancțiunile reprezintă “una dintre cele mai semnificative acțiuni comune pe care le-am întreprins cu un partener din Consiliul de Cooperare al Golfului” și “subliniază cooperarea noastră bilaterală extinsă pentru a combate finanțarea terorismului”, a declarat șeful diplomației americane, Antony Blinken, într-un comunicat.
Alte țări din Golf și, uneori, Statele Unite, au acuzat în trecut Qatar că este prea apropiat de Iran și chiar că sprijină mișcările islamiste.
Dar, sub presiunea Washingtonului de a forma un front anti-Teheran, Doha a făcut în cele din urmă pace cu vecinii săi puternici, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.
Statele Unite au devenit din ce în ce mai apropiate de acest aliat, care s-a dovedit a fi indispensabil atunci când a părăsit Afganistanul. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: