Sursă arabă: Mossad a răpit un general iranian pentru a-l localiza pe Ron Arad

Agenți ai agenției israeliene Mossad au răpit recent un general iranian în timpul unei operațiuni de localizare a unui militar israelian ținut în captivitate din anii 1980, potrivit unui raport publicat marți.

”Rai al-Youm”, o publicație arabă de știri cu sediul la Londra, a relatat marți după-amiază că operațiunea Mossad dezvăluită de premierul israelian Naftali Bennett, menită să îl localizeze pe navigatorul pierdut al Forțelor Aeriene israeliene Ron Arad, a inclus o răpire îndrăzneață și interogarea unui general iranian.
Luni, Bennett a declarat că Mossadul a desfășurat luna trecută “o operațiune de succes”, “aducând informația membrilor Knessetului”, deși șeful Mossadului, David Barnea, a declarat că Mossadul nu a reușit să determine unde se află Arad.
Potrivit raportului ”Rai al-Youm” de marți, ca parte a operațiunii de luna trecută, Mossadul a capturat un general iranian în Siria și l-a transferat într-o țară africană fără nume, unde a fost interogat.
Agenții Mossad implicați l-au eliberat ulterior pe general.
Raportul susținea că Iranul a luat cunoștință de operațiunea israeliană după ce aceasta a fost finalizată și se crede că a obținut detalii despre modul în care a fost întreprinsă.
Raportul a adăugat că o încercare recentă a unor agenți legați de Iran de a viza israelieni în Cipru ar putea face parte dintr-o încercare a Teheranului de a se răzbuna pentru răpirea generalului.
Ron Arad, navigator la bordul unui avion de vânătoare IAF F-4 Phantom în timpul Primului Război din Liban, a fost capturat în octombrie 1986, după ce aeronava a fost avariată de o bombă detonată prematur în timpul unei operațiuni deasupra Libanului.
În timp ce soarta lui Arad rămâne necunoscută și este oficial dat dispărut, un raport din 2016 al armatei israeliene, a sugerat că Arad a fost probabil ucis la doi ani după capturarea sa, în 1988. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: