Coronavirus: Israelul înregistrează cea mai mică rată de pozitivitate de la sfârșitul lunii iulie

2.502 cazuri noi de coronavirus au fost raportate marți, din 115.000 de teste efectuate, a anunțat miercuri Ministerul israelian al Sănătății.

Rata pozitivă este, prin urmare, de 2,32%, cea mai mică cifră de la sfârșitul lunii iulie.
Datele mai arată că 1.349 dintre cei depistați pozitiv ieri sunt studenți și că rata de pozitivitate în rândul acestei categorii a fost mai mare decât cea a populației.
În total, 705 pacienți cu Covid-10 sunt în prezent spitalizați, dintre care 487 sunt în stare gravă, cel mai mic număr de la sfârșitul lunii august.
Directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, și-a exprimat miercuri optimismul cu privire la faptul că morbiditatea legată de Covid în țară va continua să scadă.
“Declinul este clar. Dacă ne-am temut că sărbătorile evreiești ar putea face ca cifrele să pară scăzute din cauza scăderii numărului de teste, astăzi putem spune că tendința este fără echivoc. Acum vrem să vedem impactul redeschiderii școlilor”, a declarat Ash la radio 103 FM.
“Dacă săptămâna viitoare vom vedea că tendința continuă, atunci da, vom ieși din acest al patrulea val”, a adăugat el.
Șeful Coronavirusului, Salman Zarka, a declarat miercuri că Ministerul Sănătății ar putea atenua unele dintre restricțiile privind “pașaportul verde”.
“Datele privind contagierea arată o îmbunătățire foarte semnificativă, așa că este de datoria noastră să verificăm dacă restricțiile pot fi relaxate în locuri precum restaurantele în aer liber și piscinele”, a declarat Zarka pentru Radio Armata.
Dar oficialul a avertizat: “Am învățat o lecție de la sfârșitul celui de-al treilea val: ar fi o greșeală să ne întoarcem la o deschidere totală și să aruncăm măștile prea repede”.
“Nu știu dacă nu va fi un al cincilea val mai târziu. Virusul nu joacă după regulile noastre”, a adăugat el. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: