Imagini rare: Războiul de Yom Kippur în culori (VIDEO)

Cu ocazia celei de-a 47-a aniversări a izbucnirii Războiului de Yom Kippur, Arhivele Țahal (armata israeliană) au publicat mai multe videoclipuri care au fost filmate în culori, majoritatea dintre ele fiind dezvăluite acum pentru prima dată și cu o calitate îmbunătățită.

Filmele au fost localizate în timpul proiectului de digitalizare a Arhivelor Țahal de la Ministerul israelian al Apărării, în cadrul căruia numeroase filme din războaiele israeliene filmate sunt convertite în format digital pentru a permite conservarea lor la o calitate superioară pentru generațiile viitoare.
Proiectul ”Războiul de Yom Kippur în culori” include multe videoclipuri, printre care: “Yom Kippur War Project in color”: Fotografii rare și de o calitate excelentă de la Canalul Suez, viața soldaților în sectorul Sinai, activitatea Forțelor Aeriene în război, parașutele pliabile, vizita șefului Statului Major și a generalilor pe frontul de sud, celebrul actor Haim Topol care cântă pentru rezerviști, și multe altele. (Anima News)

Lasă un răspuns