Israel/Hamas: O delegație de securitate israeliană ar putea vizita Cairo în această săptămână (media)

O delegație de securitate israeliană s-ar putea deplasa la Cairo în următoarele 48 de ore pentru a-l informa pe mediatorul egiptean cu privire la ultimele evoluții privind încetarea focului între Israel și gruparea islamistă Hamas, care conduce Gaza, potrivit unor surse egiptene.

Oficiali de rang înalt ai Hamas, inclusiv Yahya Sinwar, șeful bandei Gaza, și Ismail Haniyeh, liderul grupării, s-au întâlnit duminică seara la Cairo pentru o serie de discuții cu oficiali egipteni din domeniul serviciilor secrete în vederea stabilirii unui armistițiu pe termen lung cu statul evreu.
Reconstrucția în teritoriile palestiniene a făcut, de asemenea, parte din discuții, în timp ce Israelul și-a condiționat angajamentul său de un schimb de prizonieri.
Hamas încă mai reține doi israelieni – Avraham Mengistu și Hisham al-Sayed – despre care se crede că au intrat voluntar în Gaza în 2014 și 2015.
Corpurile neânsuflețite a doi soldați israelieni uciși în luptă, Hadar Goldin și Oron Shaul, se află, de asemenea, în mâinile grupului terorist, încă din războiul din Gaza din 2014.
În ciuda lipsei de acord, Israelul a redus treptat restricțiile asupra Fâșiei Gaza, redeschizând punctele de trecere, extinzând zona de pescuit și permițând din nou intrarea unor bunuri.
O situație care a stârnit furia rudelor israelienilor capturați.
“Bennett este mai rău decât Netanyahu. Are fotografii ale lui Hadar pe o mobilă în spatele lui, în biroul său, dar nu face nimic”, a declarat pentru radio 103FM doamna Goldin, mama unuia dintre soldați, care se luptă de șapte ani pentru a recupera rămășițele fiului ei. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: