Israel: Mii de arme furate din armată în fiecare an

Mii de arme sunt furate din armata israeliană (Țahal) în fiecare an, potrivit datelor proprii ale Țahal, și este posibil ca amploarea fenomenului să fie și mai mare, relatează ”Haaretz”.

Potrivit unui document întocmit în urma unei cereri de libertate de informare, datele privind furturile cunoscute de Țahal din 2013 până în 2020 prezintă o imagine deosebit de gravă.
În afară de furturile propriu-zise, Țahal nu efectuează o urmărire ordonată, iar armata nu a reușit să urmărească datele în legătură cu armele până în 2015.
Lista armelor și munițiilor furate – chiar dacă este doar parțial completă – este un document surprinzător, ilustrând cantitatea de arme confiscate de teroriști și de diverse elemente criminale.
Începând cu 2020, tendința de furt de arme antitanc, dispozitive explozive, grenade și altele este în creștere. Acest lucru se adaugă la furtul de mitraliere, pistoale, rachete și mine – care au fost furate din bazele Țahal de-a lungul anilor.
Organizația „Torat Lehima”, care lucrează pentru a promova și menține Țahal ca armată evreiască victorioasă și care a organizat o conferință a rezerviștilor privind spargerile efectuate de arabi și beduini în diferitele baze Țahal, a reacționat dur la aceste constatări: „Chiar săptămâna aceasta, a existat o discuție despre aducerea armatei în orașele mixte și arabe pentru a crea guvernare, lege și ordine. Este mai bine ca șeful Statului Major, Kochavi și ministrul Apărării, Benny Gantz, să ofere răspunsuri cu privire la intrarea hoților de arme în bazele Țahal, pentru care sunt personal responsabili”.
„Când localitățile Șhem, Jenin și Hebron sunt inundate de mii de arme îndreptate zi și noapte spre soldați și evrei – înțelegem că este vorba de o prăbușire a valorilor în rândul guvernului, care se teme să se confrunte cu sectorul arab. Problema apărării bazelor este în primul rând responsabilitatea Diviziei de Operațiuni, unde fostul general-maior Aharon Haliva a apărut în fața Comisiei pentru Afaceri Externe și Apărare și a susținut că totul este sub control”, a declarat organizația. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: