Israel: Ministerul Transporturilor anunță închiderea viitoare a Stației centrale de autobuze din Tel Aviv

Impunătoarea Stație centrală de autobuze din Tel Aviv (“Tahana Merkazit”), considerată o greșeală arhitecturală încă de la deschiderea sa, în urmă cu aproape 30 de ani, se va închide în curând, a anunțat marți ministrul Transporturilor, Merav Michaeli.

Clădirea de șapte etaje, care include un centru comercial mare de 14.000 de metri pătrați în sudul orașului, va fi demolată la sfârșitul anului 2023 sau la începutul anului 2024.
În deceniile care au trecut de la deschiderea sa în 1993, locuitorii din sudul Tel Avivului au militat pentru închiderea clădirii din cauza zgomotului și a pericolelor pentru sănătate.
Majoritatea utilizatorilor se plâng de semnalizarea neclară și de coridoarele dărăpănate și prost întreținute pe care trebuie să le parcurgă pentru a găsi autobuzul.
Ca parte a acordurilor dintre Ministerul Transporturilor, municipalitatea Tel Aviv-Jaffa, ministerele Finanțelor și Locuinței, precum și Autoritatea Teritorială Israeliană și compania imobiliară Nitsba, autobuzele vor fi redirecționate către alte părți ale orașului după ce gara rutieră va fi închisă.
“Nu se va întâmpla mâine dimineață, dar această monstruozitate, care reprezintă un pericol pentru mediu, sănătate și transport, va fi în curând închisă”, a declarat Merav Michaeli într-un comunicat.
“În viitorul apropiat, vom lua în considerare locații alternative, mai multe autobuze electrice, servicii mai bune”, a adăugat ea.
Cu toate acestea, ministrul nu a precizat dacă clădirea va fi rasă de pe fața pământului sau dacă o nouă stație va fi construită în locul ei sau în altă parte a orașului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: