ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel / Partidul Likud: Bennett îi dă miliarde liderului pardidului arab din coaliție, 0 soldaților

Un proiect de lege prezentat de deputatul Eli Cohen (Likud), care impunea ca salariile soldaților să fie cel puțin jumătate din salariul minim, a fost respins miercuri.

Salariul recruților variază de la 810 șekeli pentru soldații de pe frontul intern la 1.620 șekeli pentru soldații combatanți. Toți membrii coaliției s-au opus proiectului de lege.
Fostul ministru al Serviciilor de informații și membru al cabinetului, deputatul Eli Cohen, i-a criticat puternic pe miniștrii guvernului, spunând „Abia în martie anul trecut Bennett a spus că soldații merită un salariu normal și a promis că salariile vor crește. Liberman a adăugat că va recompensa semnificativ soldații obișnuiți și va crește salariile”.
„Cu un buget de 452 de miliarde șekeli, au găsit un buget pentru Abbas (liderul partidului arab din coaliție), pentru pensiile militarilor, pentru un împrumut către Autoritatea Palestiniană, pentru legea norvegiană umflată, pentru miniștri fără portofoliu, pentru doi miniștri în Ministerul de Finanțe, dar pentru recruți, în ciuda promisiunilor lor, nu au găsit nici măcar un cent”, a adăugat Cohen.
După ce proiectul de lege a eșuat, deputatul Cohen a declarat: „Guvernul Bennett Lapid s-a lăudat că navighează în finanțe – există bani pentru Frăția Musulmană, nu există bani pentru soldați. Rușine! Guvernul a întors astăzi spatele soldaților și s-a opus legii de creștere a salariilor soldaților. Nu e de mirare că Bennett, Liberman, Ganz și toți pensionarii militari grași din Knesset au fugit de la vot. Ei nu sunt incapabili să privească soldații în ochi”.
Partidul Likud a declarat: „În mandatul precedent, am crescut salariile soldaților cu 50%. Astăzi, guvernul Bennett i-a dat 53 de miliarde de șekeli lui Mansour Abbas și 0 șekeli pentru a crește salariile soldaților. Așa arată un guvern prost care depinde de mișcarea islamică”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: