Israel: Serviciul de securitate internă nu are autoritatea de a lupta împotriva criminalității în sectorul arab (procurorul general)

Shin Bet, serviciul israelian de securitate internă nu are autoritatea judiciară de a lupta împotriva criminalității în comunitatea arabă din Israel, potrivit procurorului general Avichai Mendelblit (foto), relatează cotidianul Haaretz.

Clarificarea lui Mendelblit a venit ca răspuns la o declarație a biroului primului ministru potrivit căreia Shin Bet va coopera cu armata și poliția israeliană în această chestiune.
Potrivit lui Mendelblit, responsabilitățile Shin Bet nu au fost “extinse” și nu i se permite să opereze în cazuri penale obișnuite, inclusiv în colectarea de arme ilegale.
Luni, premierul Naftali Bennett și-a reiterat declarația făcută inițial la prima reuniune a comitetului ministerial pentru combaterea violenței în comunitatea arabă.
“Shin Bet este din nou înrolat pentru o misiune națională – lupta împotriva violenței incontrolabile din comunitatea arabă”, a declarat el la o conferință pentru angajații Shin Bet.
Premierul israelian declarase duminică, în deschiderea unei reuniuni a cabinetului, că “violența în societatea arabă a atins un punct de neîntoarcere”, după ce Israelul a înregistrat vineri a 100-a victimă a violențelor în această zonă de la începutul anului. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: