ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Ministru israelian în Dubai: ”Statul palestinian nu va fi înființat”

Actualul guvern israelian nu va susține crearea unui stat palestinian, a declarat miercuri ministrul israelian de interne Ayelet Shaked (Yamina), în timpul unei vizite în Emiratele Arabe Unite.

Vorbind cu publicația ”The National” din Emiratele Arabe Unite, Shaked a exclus discuțiile privind crearea unui stat palestinian, atât în timpul mandatului premierului Naftali Bennett, cât și după ce Yair Lapid va fi numit premier prin rotație.
“Guvernul israelian nu va delibera cu privire la înființarea unui stat palestinian sub actualul guvern Bennett sau Lapid, atunci când acesta va intra în funcție în cadrul acordului de rotație”, a declarat Shaked.
“Există un consens în rândul partidelor [din guvern] pentru a nu se implica în această chestiune, ceea ce ar putea cauza o ruptură internă”.
“Credem în pacea economică ca mijloc de îmbunătățire a vieții palestinienilor și pentru a crea zone industriale de cooperare. Dar nu un stat cu o armată, absolut nu.”
Shaked a respins descrierea orașelor israeliene din Iehuda și Shomron (Cisiordania) ca fiind “așezări ilegale”, numind zona “teritoriu disputat”.
De asemenea, ministrul israelian de Interne a criticat mișcarea de boicotare, dezinvestire și sancționare (BDS), pe care a calificat-o drept “ipocrită”.
“Ei sunt antisemiți prin faptul că se opun dreptului Israelului de a exista. BDS este noua formă de antisemitism”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d