Ministrul israelian de Externe, la Washington săptămâna viitoare pentru o întâlnire cu omologul său american

Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, se va deplasa săptămâna viitoare la Washington pentru a se întâlni cu omologul său american, Antony Blinken, a anunțat miercuri biroul său.

Călătoria, prima vizită a lui Lapid la Washington de la preluarea mandatului, va avea loc între 12 și 14 octombrie, potrivit comunicatului, care nu a oferit mai multe detalii.
Cu toate acestea, se așteaptă ca discuțiile să se concentreze asupra acordului nuclear iranian, înaintea reluării „iminente” a negocierilor internaționale privind acordul suspendat din iunie, a relatat site-ul de știri WallaNews, citând oficiali israelieni sub rezerva anonimatului.
Potrivit acestei surse, se așteaptă ca șeful diplomației israeliene să se întâlnească, de asemenea, cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și cu vicepreședintele Kamala Harris.
Israelul face presiuni asupra administrației Biden pentru un plan alternativ în cazul în care negocierile cu Iranul eșuează.
Marți, consilierul israelian pentru securitate națională Eyal Hulata a fost, de asemenea, primit la Casa Albă pentru discuții privind programul nuclear iranian.
„Numeroasele amenințări reprezentate de Iran, programul său nuclear, activitățile sale regionale destabilizatoare, dezvoltarea rachetelor sale balistice, sprijinul său pentru terorism” au făcut parte în mod regulat din discuțiile cu guvernul lui Naftali Bennett, a declarat Jake Sullivan.
Teheranul, la rândul său, se așteaptă la o reluare „rapidă” a negocierilor internaționale privind acordul asupra programului său nuclear, a declarat miercuri șeful diplomației sale, după o întâlnire cu omologul său rus la Moscova.
Iranul „este pregătit”, iar acum „comunitatea internațională se așteaptă ca Statele Unite să revină la legalitatea acordului nuclear și să anuleze restricțiile ilegale impuse Teheranului”, a declarat Serghei Lavrov. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: