Premierul israelian decide: Fără carantină pentru elevii din zonele verzi / Numărul de contaminări și cazuri grave continuă să scadă

Primul ministru israelian Naftali Bennett a decis să nu efectueze un program pilot preliminar și, în schimb, și-a anunțat intenția de a anula cerința de carantină pentru elevii care învață în zone „verzi”, începând de săptămâna viitoare.

După întâlnirea sa zilnică cu grupul de lucru național pentru coronavirus, Bennett a declarat: „În cadrul reevaluării noastre periodice a situației și având în vedere succesul nostru în abordarea celui de-al patrulea val de coronavirus – numărul scade zilnic – solicit găsirea unei soluții pentru a avansa scutirea de carantină pentru elevii din localitățile verzi, până săptămâna viitoare. Nu doresc să aștept până la 15 octombrie; vreau să mă asigur că se găsește o soluție rezonabilă și eficientă înainte de această dată”.
„Principalul punct pe care trebuie să îl subliniez”, a adăugat Bennett, „este importanța efectuării de teste coronavirus pentru cei aflați în carantină. Vreau să văd echipele medicale efectuând testele în sălile de clasă”, a precizat el.
De asemenea, Bennett le-a spus membrilor grupului său de lucru: „Vreau ca voi toți să prezentați potențiale soluții. Vreau să mă asigur că părinții sunt liniștiți, că își pot trimite copiii la școală și că pot ieși ei înșiși la muncă și că vom pune capăt acestei perioade de incertitudine”. ”Ceea ce ar trebui să facem acum este să ne adaptăm la scăderea ratelor de infecție, alături de asigurarea faptului că contagiunea nu începe să crească din nou. Trebuie să se atingă un echilibru fin între aceste două obiective”, a precizat el.
Într-adevăr, numărul de cazuri grave de coronavirus în spitalele din țară continuă să scadă, la fel ca și numărul de cazuri noi diagnosticate – doar 2.502 în ultimele 24 de ore din 109.055 de teste efectuate, ceea ce reprezintă cea mai mică cifră de la sfârșitul lunii iulie a acestui an.
487 de persoane sunt acum definite ca fiind în stare gravă, dintre care 190 sunt conectate la aparate respiratorii. Bilanțul deceselor se ridică în prezent la 7.855 de persoane.
Numărul persoanelor care au primit a treia doză, sau injecția de rapel, a vaccinului împotriva coronavirusului se ridică acum la 3.634.984, în creștere semnificativă față de luna precedentă, dar încă substanțial mai mic decât numărul celor care au primit două doze (5.666.867) sau doar prima doză (6.159.094 de persoane). / Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: