Tel Aviv: 26 de suspecți de fraudă valutară arestați în cadrul unei operațiuni a poliției și FBI

În cadrul unei operațiuni secrete desfășurate împreună cu FBI, poliția israeliană a arestat marți seară, la Tel Aviv, 26 de persoane suspectate de implicare în presupuse infracțiuni de fraudă masivă și spălare de bani legate de activitățile Forex online.

În declarație se precizează că presupusele infracțiuni legate de criptomonede au implicat victime din străinătate frauda fiind în valoare de zeci de milioane de șekeli.
Arestările fac parte dintr-o operațiune simultană coordonată de mai multe agenții de aplicare a legii din întreaga lume pentru arestarea persoanelor suspectate de infracțiuni financiare, a precizat poliția, fără a oferi mai multe detalii.
Doi dintre principalii suspecți, bărbați în vârstă de 30 de ani, urmează să se prezinte astăzi, miercuri, la Tribunalul din Tel Aviv și ar putea fi arestați preventiv.
Deținuții nu au fost numiți în declarație, nici compania pentru care lucrau.
Potrivit comunicatului, cei 26 de suspecți erau toți rezidenți în centrul Israelului, iar victimele presupusei fraude locuiesc toate în străinătate.
Poliția a declarat că ancheta a început cu un raport venit din SUA, potrivit căruia un grup de israelieni ar fi fraudat zeci de persoane cu zeci de milioane de șekeli sub pretextul unor tranzacții financiare în criptomonede. Suspecții ar fi comercializat produse și investiții aparente, dar nu le ofereau și păstrau banii victimelor.
Detectivii israelieni au localizat biroul din Tel Aviv de unde se presupune că a fost comisă frauda împotriva rezidenților americani și au identificat rețeaua de persoane implicate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: