Israel: Fosta deputată Colette Avital, originară din România, susține că Shimon Peres a hărțuit-o sexual în anii 1980

Fosta diplomată și deputată israeliană Colette Avital, originară din România, susține că președintele și fostul prim-ministru Shimon Peres a hărțuit-o sexual în două incidente diferite din anii 1980.

Într-un amplu interviu cu jurnalistul Gidi Weitz publicat astăzi (joi) în Haaretz, ea a mărturisit despre o întâlnire cu Peres în Biroul primului ministru în 1984, la finalul căruia „m-a țintuit brusc de ușă și a încercat să mă sărute. Vor bârfi despre noi, am rostit ca un fel de instinct ironic în timp ce l-am împins. S-a întors la locul lui și eu am plecat. Picioarele mi-au tremurat când am plecat”.
În plus, Avital povestește despre o vizită diplomatică a lui Peres cu câțiva ani mai devreme în funcția sa de președinte al opoziției, în timpul unei misiuni la Paris, unde a fost invitată să ia micul dejun cu el în camera de hotel în care stătea. Conform ei, Peres a împins-o spre pat, dar ea a rezistat și a părăsit camera.
În interviu, ea adaugă că, după ce a părăsit camera, i-a spus consilierului și apropiatului lui Peres, fostul viceministru Yossi Beilin, despre cele întâmplate și i-a cerut să nu o lase singură cu Peres data viitoare când va veni la Paris.
Potrivit acesteia, ea i-a povestit și prietenei ei apropiate, Tamar Golan, jurnalist și diplomat care locuiește la Paris, iar aceasta i-a dat de înțeles că „i s-a întâmplat și ei” cu Peres.
Avital, care a servit în Ministerul de Externe timp de 38 de ani, fiind ambasador al Israelului în Portugalia și consul general la New York, iar mai târziu deputat al Partidului Muncii timp de aproximativ 7 ani, a continuat să lucreze pentru Peres mult timp după incidentele în cauză. Răspunzând în timpul interviului de ce a nu dezvălui aceste lucruri la vremea lor, ea a spus: timp real a spus: „Pentru că ar fi râs de mine. Subestimăm asta, acestea au fost normele atunci”.
Ea povestește, de asemenea, alte agresiuni sexuale și hărțuiri la care a fost supusă în serviciul ei la Departamentul de Stat de către înalți funcționari și angajatori care se ocupau de ea.
În interviu, Avital s-a referit, de asemenea, la zvonuri care au însoțit relația de lucru a ei și a lui Peres de-a lungul anilor, despre o aventură între cei doi și le neagă veridicitatea. „Adevărul este că, din acel moment, a avut un efect foarte rău asupra vieții mele, pentru că nu au încetat să mă hărțuie în continuare și zvonurile nu s-au oprit și a trebuit să fiu în defensivă. Nu au crezut negările mele”, a spus ea. (Anima News)

One thought on “Israel: Fosta deputată Colette Avital, originară din România, susține că Shimon Peres a hărțuit-o sexual în anii 1980

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: