ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel/Coronavirus: Elevii din localitățile „verzi”, scutiți de carantină începând de săptămâna viitoare

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat că elevii din localitățile clasificate drept „verzi”, din cauza ratei scăzute de contaminare cu coronavirus, nu vor mai fi obligați la izolare automată dacă intră în contact cu virusul.

Această nouă măsură va intra în vigoare duminică.
În clasele în care este depistat un caz de coronavirus, elevii vor fi supuși unui test PCR și vor rămâne acasă până la obținerea rezultatului, iar dacă acesta este negativ, vor putea reveni direct în clasă și vor efectua teste rapide de antigen timp de șapte zile.
În a șaptea zi, toți elevii trebuie să efectueze un alt test PCR.
Anterior, dacă se descoperea un caz de coronavirus într-o sală de clasă, elevii erau automat puși în carantină și trebuiau să studieze prin zoom.
Până săptămâna trecută, peste 40.000 de elevi se aflau încă în carantină pentru că au contractat virusul sau pentru că sunt cazuri de contact.
În Israel, o proporție semnificativă de cazuri noi se înregistrează în rândul copiilor, care nu sunt încă eligibili pentru vaccin.
Doar cei care au peste 12 ani pot primi vaccinul.
Pfizer a transmis datele sale privind vaccinul pentru copii de 5-11 ani către FDA pentru a fi analizată siguranța acestuia pentru această grupă de vârstă.
De câteva zile, s-a observat o scădere semnificativă a infecțiilor.
Joi au fost raportate doar 2.389 de cazuri noi. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: