Israel: Jared Kushner și Ivanka Trump vor vizita Knesset-ul pentru grupul de lucru privind Acordurile Abraham

Fostul consilier de la Casa Albă și ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, și soția sa Ivanka Trump, urmează să viziteze luni Knesset-ul , unde Kushner va convoca reuniunea inaugurală a Grupului pentru Acordurile Abraham.

Grupul de lobby, prezidat de membrii Knessetului Ofir Akunis și Ruth Wasserman Lande, este conceput pentru a promova Acordurile în Knesset, căutând în primul rând să consolideze legăturile economice și să promoveze turismul între state, printre alte obiective.
Grupul intenționează, de asemenea, să promoveze formularea unor “viitoare acorduri cu alte țări”, potrivit unui purtător de cuvânt al lui Wasserman Lande.
Kushner a avut un rol esențial în realizarea Acordurilor, o serie de tratate de pace istorice între Israel și Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan și Maroc.
Fostul prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu, care a semnat Acordurile cu EAU și Bahrain în cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Albă în septembrie 2020, va fi de asemenea prezent, la fel ca și ministrul Apărării Benny Gantz și președintele Knesset-ului, Mickey Levy.
Luni seară, Kushner și soția sa vor participa, de asemenea, la inaugurarea Centrului Friedman pentru Pace prin Putere, o organizație non-profit fondată de fostul ambasador al SUA în Israel, David Friedman.
Centrul se va ocupa, de asemenea, de promovarea unor noi acorduri de pace pe linia acordurilor Abraham și de consolidarea legăturilor dintre Israel și vecinii săi din regiune.
În cadrul unui dineu de deschidere, fostul secretar de stat american Mike Pompeo va fi onorat cu un premiu inaugural, iar invitații vor viziona în premieră un documentar în cinci părți despre Acorduri, produs de Friedman în asociere cu TBN.
În ciuda faptului că administrația Biden a minimalizat Acordurile, care au reprezentat o încununare a politicii externe a administrației Trump, încă se vehiculează posibilitatea ca Arabia Saudită să intermedieze un acord similar.
La un eveniment găzduit de institutul lui Kushner cu ocazia primei aniversări a Acordurilor, luna trecută, ambasadorul israelian în SUA, Gilad Erdan, a afirmat deschis posibilitatea ca Arabia Saudită să se alăture Acordurilor ca parte a unei alianțe regionale și a criticat conducerea palestiniană pentru că a ratat această ultimă oportunitate de pace. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: