ROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

România / Călărași: Eveniment cultural de excepție – „Saloanele Bărăganului“ 2021

Autor: Claudiu Victor Gheorghiu

Sâmbătă, 9 octombrie 2021, de la ora 13.00, la sediul Muzeului Dunării de Jos din str. Progresului nr. 4, va avea loc vernisajul celei de-a doua ediții a “Saloanelor Bărăganului”, un eveniment al cărui curator este Ana Amelia Dincă, critic de artă.

Întâlnirea artiştilor plastici cu publicul iubitor de artă se va face în condiţiile impuse de pandemie.
Muzeul Dunării de Jos este o instituţie de cultură, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, director general al Muzeului find domnul Valentin Parnic, arheolog.

Este un eveniment recomandat de Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”) şi Intell News Romania (al căror Senior Editor sunt).
„Saloanele Bărăganului“ 2021 vin cu o diversitate expresivă, expozanții punând accent mai mult pe simboluri, decât pe o reevaluare figurativă a realității. Deschisă pentru artiști cu un portofoliu bogat, dar și pentru mai tinerii aspiranți la gloria artistică, manifestarea coagulează în jurul ei plasticieni din mai multe orașe și filiale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România. Lucrările de pe simeze sunt creații recente, tehnicile și abordarea estetică fiind variate, în funcție de particularitățile de viziune ale fiecăruia.


Dacă la ediția de început a „Saloanelor Bărăganului“ majoritatea participanților erau plasticieni locali, în acest moment, numărul expozanților din țară îl depășește pe cel al călărășenilor. (Ana Amelia Dincă, curator, critic de artă)

A consemnat: Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România (AFAPRR), totodată consilier media și al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România și membru al Consiliului Director al Visarta, în subsidiar jurnalist cultural: Senior Editor al platformelor de presă Intell News și Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”), publicist comentator al ziarului Ultima Oră.

Lasă un răspuns

%d