ISRAELLUMEA DE AZIMEDICINĂ / ȘTIINȚĂROMÂNI ÎN LUME

Coronavirus: O nouă varianta a tulpinii Delta se răspândește în Europa

AY.4.2, o nouă variantă din tulpina Delta a coronavirusului, s-a răspândit săptămâna trecută în Europa, a anunțat difuzorul israelian de știri Kan.

Potrivit profesorului Salman Zarka, tulpina a fost descoperită în Marea Britanie și se răspândește acum în mai multe țări europene.
Dr. Dorit Nitzan, directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, a declarat pentru Kan că „urmărim această subspecie de Delta cu o vigilență sporită. În prezent, se răspândește în Austria, Franța, Danemarca și Suedia. Suntem îngrijorați de faptul că va provoca o schimbare în natura bolii și, desigur, va schimba eficacitatea vaccinului.”
Noua variantă vine în contextul în care Israelul se pregătește să primească turiști după mai bine de un an și jumătate de granițe închise în noiembrie.
Începând cu 1 noiembrie, turiștii vaccinați împotriva coronavirusului din Uniunea Europeană vor putea vizita statul evreu, iar apoi, la 21 noiembrie, vor putea intra în Israel străinii din întreaga lume care nu au nevoie de viză pentru a intra în Israel.
Epidemia din Israel este în scădere bruscă de câteva zile, în condițiile în care peste 3,7 milioane din cei 9,3 milioane de cetățeni au primit a treia doză de vaccin. Guvernul a optat pentru vaccinarea în masă în locul unor noi măsuri restrictive.
Numărul noilor infecții este în scădere, cu puțin peste 2.000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d