EL AL (Israel) și Royal Air Maroc au semnat un acord de partajare a codurilor

Companiile aeriene Royal Air Maroc și El Al (Israel) au semnat un acord de partajare a codurilor care va permite efectuarea de zboruri săptămânale între Israel și Maroc și chiar spre alte destinații din Africa și America.

Codeshare este un acord de cooperare între două sau mai multe companii aeriene și se referă la un zbor cu un număr de zbor ANA. Acest parteneriat facilitează legăturile între diferite orașe din întreaga lume.
„Progresul este important atât din punct de vedere comercial, cât și politic; când vine vorba de consolidarea legăturilor dintre țări, El Al este mândru să aibă oportunitatea de a fi o punte aeriană”, a declarat Avigal Soreq, CEO al El Al.
El Al a început să opereze zboruri directe între Israel și Maroc în iulie 2021, în urma semnării Acordurilor Abraham, urmate de semnarea unui acord aerian între cele două țări.
Marocul și Israelul au oficializat reluarea relațiilor diplomatice în decembrie 2020.
El Al operează în prezent 3 zboruri directe săptămânale către Maroc, două către Marrakech și unul către Casablanca.
În plus, ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, va vizita Marocul în lunile următoare pentru a semna o serie de acorduri de cooperare în domeniul apărării, în special în vederea dezvoltării unei industrii naționale pentru producția de vehicule aeriene fără pilot, care ar trebui să consolideze puterea aeriană a Marocului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: