Autoritatea Palestiniană construiește un nou oraș – pe un teren din Ierusalim

Un nou oraș al Autorității Palestiniene este în curs de construcție la marginea de nord a Ierusalimului – inclusiv pe terenuri din interiorul capitalei israeliene, a relatat miercuri Israel Hayom.

Lana, un nou oraș construit după modelul Rawabi, o comunitate planificată în zona Ramallah, urmează să înceapă construcția în următoarele câteva luni.
Viitorul cartier arab palestinian urmează să fie construit la marginea de nord a Ierusalimului, în apropiere de Beit Hanina, un cartier predominant arab din nordul capitalei.
Pe baza rapoartelor Autorității Palestiniene, cartierul va conține mii de unități de locuit, ceea ce nu va face decât să agraveze supraaglomerarea din Ierusalim.
Responsabil de proiectarea și construcția Lana este corporația Massar International, cu sediul în Ramallah, deținută de familia palestiniană Al-Masri, care a făcut avere din furnizarea și transportul de petrol și combustibili.
Massar International a planificat și construit, de asemenea, orașul palestinian Rawabi din regiunea Benjamin.
Lansarea oficială a proiectului a avut loc în urmă cu câteva zile în Ierusalimul de Est, în prezența unor înalți demnitari palestinieni.
Bashar al-Masri, președintele Massar International, a declarat la evenimentul de lansare că, la fel ca Rawabi, noul oraș Lana va fi construit pentru palestinienii cu un statut socio-economic ridicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: