Ministrul israelian al Apărării: “Statul Israel trebuie să rămână cel mai puternic din Orientul Mijlociu”

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a luat cuvântul la un eveniment în Knesset, organizat pentru promovarea și punerea în aplicare a acordurilor Abraham, semnate între Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain în septembrie 2020.

“Pentru ca statul Israel să poată încheia acorduri de pace, trebuie să rămână cel mai puternic stat din Orientul Mijlociu. Acesta este și va fi întotdeauna principiul nostru călăuzitor”, a declarat Benny Gantz.
“Împiedicarea anexării unilaterale [de teritorii] a permis ca viziunea Acordurilor Abraham să pătrundă și să devină o realitate. Sunt foarte fericit că aceste tratate de pace au fost semnate și sunt sigur că vor fi extinse. Ele vor servi drept un impuls pentru schimbarea în Orientul Mijlociu, deoarece au stabilit pacea între popoarele noastre”, a continuat el.
“Nu trebuie să uităm de importantele acorduri de pace cu Egiptul și Iordania, care reprezintă un mare avantaj pentru statul Israel. Avem datoria de a dezvolta toate acordurile de pace și de a continua să luptăm pentru pace și cu palestinienii”, a adăugat Benny Gantz.
În cele din urmă, ministrul a mulțumit “administrației americane anterioare conduse de Donald Trump, precum și consilierului său principal Jared Kushner”.
“Sunt încrezător că, împreună cu actuala administrație americană condusă de președintele Biden și cu țările din regiune, vom continua să extindem aceste acorduri de pace”, a conchis el.
Săptămâna trecută, ministrul israelian de externe Yair Lapid a inaugurat ambasada israeliană din Bahrain. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: