Ministrul israelian de Finanțe: “Nu sunt suficienți medici în țară, studenții la medicină pleacă în străinătate”

Avigdor Lieberman, ministrul israelian de Finanțe, a reacționat la demisia recentă a peste 2.500 de stagiari în medicină și la demonstrația împotriva condițiilor de muncă ale personalului medical.

“Nu există nicio problemă în acest sector, dar toată lumea știe că bugetul nu va fi extins și acesta este un fenomen recurent. Nu vom ceda la nicio presiune. Principala problemă cu stagiarii este că pur și simplu nu sunt suficienți medici în Israel. Astăzi, majoritatea studenților la medicină pleacă în străinătate, din păcate”, a declarat Avigdor Lieberman.
Medicii stagiari au demisionat în masă săptămâna trecută din cauza turelor de 26 de ore pe care sunt obligați să le efectueze.
“Ceea ce exprimă ei este un sentiment, dar nu vom ceda în fața acestei mișcări”, a spus el, în timp ce un protest de amploare a avut loc sâmbătă seara la Tel Aviv.
Mulți cetățeni s-au alăturat demonstrației, în sprijinul lucrătorilor din domeniul sănătății, ale căror condiții de muncă s-au deteriorat, în special din cauza pandemiei de coronavirus.
Directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash, a promis că va fi pus în aplicare un plan de reformare a

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: