Israel: 200 de persoane au pozat nud pentru a avertiza asupra secării Mării MoarteIsrael: 200 de persoane au pozat nud pentru a avertiza asupra secării Mării Moarte

Aproximativ 200 de persoane au pozat duminică dezbrăcate, cu corpul vopsit în alb, pentru cel mai recent proiect al fotografului american Spencer Tunick, realizat în Israel, în apropierea Mării Moarte, pentru a avertiza asupra riscului de secare a sitului.

Acesta este cel de-al treilea proiect de acest fel pe malul Mării Moarte pentru fotograful în vârstă de 54 de ani, care a fost invitat de Ministerul israelian al Turismului și de orașul Arad, în estul țării, unde a avut loc ședința foto.

Pe un camion, Tunick, cunoscut pentru compozițiile sale cu mulțimi goale, dădea instrucțiuni printr-un megafon oamenilor care pozau pe dealurile stâncoase cu vedere la mare.

El a explicat că și-a acoperit modelele cu vopsea albă pentru a evoca episodul biblic al soției lui Lot, care, în mod tradițional, a fost transformată într-o statuie de sare în acest loc.

Nissan Ben Hamo, primarul orașului Arad, speră ca ședința foto să ajute la strângerea de fonduri pentru un nou muzeu al Mării Moarte.

Marea Moartă a pierdut o treime din suprafața sa din 1960 și continuă să se micșoreze cu mai mult de un metru pe an.

În acest ritm, această minune naturală, situată în cel mai jos punct din lume (minus 420 de metri) între Israel, Iordania și teritoriile palestiniene, ar putea dispărea până în 2050, spun experții.

Secarea a început în anii 1960, odată cu exploatarea economică a râului Iordan, principala sursă de alimentare a Mării Moarte, cea mai sărată din lume. (Anima News)

Lasă un răspuns