Israel/Coronavirus: Intră în vigoare noul pașaport verde

Pașaportul verde – un permis de sănătate – intră în vigoare începând de duminica aceasta în Israel, având încorporat un cod QR care va trebui scanat la intrarea în unitățile care solicită acest certificat.

De asemenea, israelienii vor trebui să prezinte un act de identitate pentru a verifica proprietatea documentului și pentru a preveni fraudele.
Pașaportul verde atestă un program de vaccinare complet, adică o a treia doză de vaccin coronavirus sau o a doua injecție administrată cu mai puțin de șase luni în urmă.
Persoanele care nu au făcut vaccinurile necesare vor trebui să prezinte un test PCR mai puțin de 72 de ore, pe cheltuiala lor, pentru a avea acces la locul de muncă, în restaurante sau în alte locuri de divertisment.
Această intrare în vigoare – care a fost amânată de mai multe ori din motive informatice – corespunde unei scăderi a ratei de contaminare și a cazurilor grave, un declin în cel de-al patrulea val al epidemiei.
Luni, cabinetul însărcinat cu lupta împotriva pandemiei de coronavirus se va reuni pentru a discuta, printre altele, despre necesitatea unui pașaport verde la intrarea în sălile de sport, dar și despre întoarcerea turiștilor în Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns