Israelul lansează cel mai mare exercițiu internațional comun al forțelor aeriene

Exercițiul internațional de antrenament al Forțelor Aeriene israeliene numit Bue Flag (Steagul Albastru) a început duminică în sudul Israelului, cu forțele aeriene din alte șapte națiuni.

Acesta este cel mai mare exercițiu aerian organizat vreodată în Israel.

Inițiat în 2013, exercițiul are loc o dată la doi ani pentru a consolida cooperarea între țările participante.

Forțele aeriene ale Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Franței, Indiei, Greciei și Statelor Unite au trimis echipe pentru a participa la antrenament.

Escadrilele IAF Sufa F-16I, conduse de escadrila 115th Flying Dragon Aggressor, vor juca rolul forței inamice “roșii”.
O baterie Patriot Yahalom se va alătura, de asemenea, forței de simulare a inamicului.

Exercițiile din acest an se vor concentra pe integrarea aeronavelor de generația a patra și a cincea, inclusiv a Lockheed Martin F-35 Lightning II, în scenarii operaționale complexe.

Echipele internaționale au efectuat, de asemenea, un zbor comun pe cerul Israelului.

Generalul-maior Amikam Norkin, comandantul IAF, a condus zborul cu un F-15 Baz alături de un F-35I israelian “Adir”.

“Trăim într-o regiune deosebit de complexă, iar amenințările la adresa statului Israel dinspre Gaza, Liban, Siria și Iran nu fac decât să crească”, a spus Norkin.

“Desfășurarea unui exercițiu internațional în această realitate actuală, în timp ce continuăm activitățile noastre operaționale publice și secrete pe toate fronturile, este de cea mai mare importanță strategică și are un impact semnificativ asupra armatei și a statului Israel”, a adăugat el.

Generalul-locotenent Ingo Gerhartz, comandantul Forțelor Aeriene germane, a survolat țara cu avionul Eurofighter “Eagle Star”, care a fost pictat special pentru această ocazie cu steagurile israelian și german. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: