Israelul se așteaptă să fie ținta a 2.000 de rachete pe zi într-un conflict cu Hezbollah (armată)

Israelul nu dorește un război cu Hezbollahul libanez, dar în cazul unui conflict, statul evreu ar putea fi ținta unui record mediu de 2.000 de rachete pe zi din partea mișcării teroriste, a declarat duminică un înalt oficial al armatei.

În timpul ultimului conflict cu teroriștii din Fâșia Gaza, Israelul a fost ținta a 4.400 de rachete lansate de pe teritoriul din Gaza, care au ucis 15 israelieni, au rănit zeci de oameni și au provocat pagube materiale considerabile.

Scutul antirachetă “Iron Dome”, care funcționează de un deceniu, a interceptat 90% dintre ele, ceea ce înseamnă că mai puțin de 300 au căzut pe terenuri nelocuite.

Orașele Tel Aviv și Ashdod au primit “cel mai mare număr de lovituri” de la înființarea țării, a declarat generalul israelian Uri Gordin.

“Dacă ar exista un conflict sau un război cu Hezbollah, ne așteptăm ca cel puțin de cinci ori mai multe rachete să fie lansate din Liban spre Israel în fiecare zi. Ar fi între 1.500 și 2.500 de rachete”, a adăugat ofițerul superior, șeful Comandamentului Frontului Interior.

Armata israeliană dorește “stabilitate” în Libanul vecin, dar consideră că Hezbollah este o “sursă de instabilitate (…) care exploatează resursele statului pentru a servi interesele iraniene”, potrivit unei surse de securitate israeliene.

Iranul, aliatul Hezbollah, este “mai aproape ca niciodată de crearea materialului fisionabil necesar pentru o armă nucleară”, dar ar avea nevoie de doi ani pentru a obține bomba, a declarat sursa, repetând un calendar prezentat de oficialii israelieni.

Contrar declarațiilor premierului Naftali Bennett, care a avertizat asupra capacităților de dezvoltare nucleară ale Republicii Islamice, fostul șef al Mossad, Yossi Cohen, a declarat săptămâna trecută, la cea de-a zecea conferință a Jerusalem Post, că estimările potrivit cărora “Iranul este mai aproape ca niciodată de a dobândi o armă nucleară” sunt greșite. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: