Iehuda-Shomron (Cisiordania): Lupta împotriva construcțiilor arabe ilegale se intensifică

În conformitate cu o decizie luată de precedentul guvern israelian, actualul guvern va acorda 20 de milioane de shekeli pentru paisprezece autorități regionale și locale evreiești din Zona C din Iehuda-Shomron.

Scopul este de a le oferi mai multe resurse umane și echipamente de supraveghere pentru a lupta împotriva construcțiilor ilegale ale Autorității Palestiniene, în principal cu bani europeni.
În conformitate cu Acordurile de la Oslo, zona C din Iehuda-Shomron se află exclusiv sub jurisdicția civilă și militară a Israelului.
Dar Uniunea Europeană și Autoritatea Palestiniană, de comun acord, urmăresc să impună realități pe teren și să creeze o continuitate teritorială prin izolarea localităților evreiești pentru a crea un posibil stat terorist în inima Israelului.
Decizia fusese luată de fostul ministru al Repopulării, Tsahi Hanegbi (Likud), dar punerea ei în aplicare a fost oprită din cauza situației politice și a schimbării guvernului.
Observatorii din localitățile evreiești nu vor avea puteri obligatorii și vor trebui să raporteze informațiile colectate către armata israeliană și administrația civilă din Iehuda-Shomron (Cisiordania).
Dar prezența lor sporită pe teren ar putea acționa ca un factor de descurajare a interferențelor europene și ale AP.
Sărăcia terenurilor de stat atât în Iehuda-Shomron (Cisiordania), cât și în Negev, neglijată de guvernele succesive, reprezintă unul dintre cele mai mari pericole strategice pentru supraviețuirea statului evreu. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: