Iehuda-Shomron (Cisiordania): Lupta împotriva construcțiilor arabe ilegale se intensifică

În conformitate cu o decizie luată de precedentul guvern israelian, actualul guvern va acorda 20 de milioane de shekeli pentru paisprezece autorități regionale și locale evreiești din Zona C din Iehuda-Shomron.

Scopul este de a le oferi mai multe resurse umane și echipamente de supraveghere pentru a lupta împotriva construcțiilor ilegale ale Autorității Palestiniene, în principal cu bani europeni.
În conformitate cu Acordurile de la Oslo, zona C din Iehuda-Shomron se află exclusiv sub jurisdicția civilă și militară a Israelului.
Dar Uniunea Europeană și Autoritatea Palestiniană, de comun acord, urmăresc să impună realități pe teren și să creeze o continuitate teritorială prin izolarea localităților evreiești pentru a crea un posibil stat terorist în inima Israelului.
Decizia fusese luată de fostul ministru al Repopulării, Tsahi Hanegbi (Likud), dar punerea ei în aplicare a fost oprită din cauza situației politice și a schimbării guvernului.
Observatorii din localitățile evreiești nu vor avea puteri obligatorii și vor trebui să raporteze informațiile colectate către armata israeliană și administrația civilă din Iehuda-Shomron (Cisiordania).
Dar prezența lor sporită pe teren ar putea acționa ca un factor de descurajare a interferențelor europene și ale AP.
Sărăcia terenurilor de stat atât în Iehuda-Shomron (Cisiordania), cât și în Negev, neglijată de guvernele succesive, reprezintă unul dintre cele mai mari pericole strategice pentru supraviețuirea statului evreu. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: