ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel / Coronavirus: Nouă subspecie Delta identificată la un copil bolnav de coroană care a venit din Republica Moldova

O nouă subspecie a virusului Delta a fost identificată astăzi (marți) la un copil bolnav de coroană care a venit în Israel din Republica Moldova.

La sosirea pe aeroportul Ben Gurion, copilul a fost testat și s-a dovedit a fi infectat cu virusul Corona. După ce a fost efectuată verificarea genetică, s-a constatat prezența unei subspecii a virusului Delta, AY4.2, subspecie care, așa cum a informat Anima News, a început să se răspândească periculos de rapid în ultimile zile în Europa.
AY4.2 este deosebit de frecvent în Marea Britanie, unde 6% dintre cei infectați cu coroană au fost diagnosticați cu această variantă.
Dr. Dorit Nitzan de la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, spre deosebire de alte subspecii care apar și dispar, AY4.2 nu a dispărut, ci se extinde în alte țări.
În această seară (marți), șefii sistemului de sănătate din Israel convoacă o discuție pe tema subspeciei, semnificațiile intrării sale în țară și ceea ce se știe despre ea din lume.
În prezent nu există informații cu privire la faptul dacă subspecia este mai contagioasă sau mai violentă – specialiștii britanici susținând același lucru.
Oficialii din domeniul sănătății sunt preocupați de înființarea și răspândirea acesteia, de problema suprimării tulpinei originale Delta și, desigur, dacă vaccinul este la fel de eficient împotriva ei, așa cum este împotriva tulpinei Delta. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d