Ierusalim: 235 de membri ai unui trib pierdut al lui Israel s-au întors acasă

Noi imigranți din nord-estul Indiei au aterizat pe aeroportul israelian Ben-Gurion în cadrul unei operațiuni speciale pentru a-i aduce în Israel pe acești descendenți ai tribului pierdut a lui Menashe.

Originari din Manipur, în nord-estul Indiei, ei sunt descendenți ai tribului biblic pierdut al lui Menashe și au păstrat tradiția evreiască de-a lungul a 27 de secole de exil.
Ultimul grup de Bnei Menashe care a sosit au fost asistați de Pnina Tamano-Shata, ministrul israelian pentru Aliya și Integrare și de organizația Shavei Israel, cu sediul la Ierusalim, după luni de pregătire în cooperare cu Agenția Evreiască pentru Israel.
Michael Freund, președintele Shavei Israel, a declarat că peste 4.000 de Bnei Menashe trăiesc deja în Israel și au fost integrați cu succes în societatea israeliană.
„Totuși, nu trebuie să uităm că 6.500 de membri ai comunității încă așteaptă în India și tânjesc după momentul în care vor putea veni și ei în Israel și este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat Freund.
Strămoșii Bnei Menashe au făcut parte din exilul asirian. Aceste familii au rătăcit prin Asia Centrală și Orientul Îndepărtat timp de secole, înainte de a se stabili în ceea ce este acum nord-estul Indiei, de-a lungul granițelor cu Birmania și Bangladesh.
Tamano-Shata i-a întâmpinat pe noii veniți. „Este bine că sunteți acasă. Ani de zile ați visat să vă întoarceți în Sion, iar acum am reușit să vă îndeplinim visul”, a spus ea.
Ministrul a subliniat: „Conform politicii pe care o conduc în cadrul ministerului, ne străduim să aducem evrei în Israel din toate țările lumii, indiferent de rasă, sex, origine sau nivel de venit”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: