Israel / Coronavirus: Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe israelieni să nu intre în panică din cauza noii variante a tulpinii Delta

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, s-a grăbit să liniștească populația israeliană, agitată de vestea că o nouă subspecie a tulpinii delta de coronavirus a intrat în țară.

În declarațiile sale la radio 103FM, Horowitz i-a îndemnat pe cetățeni să nu intre în panică în legătură cu „noua tulpină delta”: „Nu intrați în panică. Există țări în care există un procent foarte mic de persoane vaccinate, prin urmare apar noi variante ale virusului. Prin urmare, trebuie să fiți atenți, să treceți prin controalele din aeroport, să purtați în continuare măști și să vă comportați în funcție de situație. Dar nu intrați în panică”.
Horowitz a mai spus: „Am oferit oamenilor un remediu foarte eficient – un vaccin. Comparativ cu valurile anterioare ale epidemiei de coronavirus, numărul de decese și spitalizări din acest val a fost mai mic. În ciuda faptului că există o tulpină delta, care este mult mai contagioasă decât tulpinile din valurile anterioare, am tratat-o fără să impunem nicio carantină, care ar fi provocat daune uriașe țării.”
Ministrul Sănătății a precizat că, din păcate, există încă persoane care refuză în mod deliberat să se vaccineze. „Am constatat că majoritatea covârșitoare a pacienților în stare critică și a celor legați de respirația mecanică sunt persoane care nu au fost vaccinate. Oamenii trebuie să își asume deja responsabilitatea personală”.
După cum reiese din datele de ieri ale Ministerului Sănătății, 478 de pacienți cu coronavirus au fost internați în spitalele din țară, dintre care 354 sunt în stare gravă. Aproximativ 75% dintre pacienții gravi nu sunt vaccinați deloc, indiferent de doză.
În rândul pacienților gravi care nu au împlinit încă vârsta de 60 de ani, procentul de pacienți nevaccinați este mai mare, de aproximativ 87%.
De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Israel, 8021 de pacienți au murit, dintre care 228 de la începutul acestei luni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: