Israel/Coronavirus: Premierul a organizat o consultare de urgență privind noua subvariantă Delta

Premierul israelian Naftali Bennett a organizat miercuri seară o întâlnire de urgență cu oficialii din domeniul sănătății pentru a discuta despre descoperirea, în ziua precedentă, a unei subvariante Delta cunoscută sub numele de AY4.2.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, coordonatorul Coronavirusului, Salman Zarka, directorul Serviciilor de Sănătate Publică din cadrul ministerului, Sharon Alroy-Preis, și alți oficiali din domeniul sănătății s-au alăturat lui Bennett pentru a discuta despre apariția noii subvariante, care circulă deja în mai multe țări europene, a precizat biroul primului ministru.
“Varianta AY4.2, care a fost găsită în mai multe țări europene, a fost identificată în Israel”, a precizat ministerul într-un comunicat marți seară.
Conform știrii publicate de Anima News, un copil de 11 ani din Europa a fost găsit purtător al subvariantei.
El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv și a fost pus în carantină.
De atunci nu au fost identificate alte cazuri.
Apariția acestei noi variante, în ciuda contagiozității foarte ridicate a Deltei, care tinde să respingă noile tulpini, ridică temeri cu privire la o transmisibilitate și mai mare.
Dar pentru François Balloux, directorul Institutului de Genetică de la UCL (Londra), această nouă variantă este încă rară și nu pare să prezinte același risc ridicat de transmitere ca și alte tulpini.
În orice caz, varianta AY4.2 a fost descoperită în Israel într-un moment în care țara ia în considerare ridicarea unora dintre restricțiile actuale, în special în ceea ce privește turismul. (Anima News)

Lasă un răspuns