Economia israeliană crește mai repede decât se aștepta

“Economia Israelului crește într-un ritm chiar mai rapid decât se estima până de curând. Vedem acest lucru în revizuirea remarcabilă a Biroului Central de Statistică a datelor istorice de creștere, care indică un potențial de creștere mai mare al economiei”, a declarat guvernatorul Băncii Israelului, Amir Yaron.

Autoritatea monetară israeliană a mai spus că “acesta este un pas înainte semnificativ la nivel macro și întrebarea este dacă vom reuși să persistăm în timp la aceste niveluri de creștere apropiate de 4% pe an.
Rata de creștere potențială va fi influențată de diverse evoluții, cum ar fi dezvoltarea continuă a tehnologiilor înalte, îmbunătățirea capitalului uman și a productivității și integrarea grupurilor de populație pe piața muncii.
La rândul său, departamentul de cercetare al Băncii Israelului a declarat că PIB-ul va crește cu 7% în 2021, o rată mai mare decât cea prognozată anterior, în timp ce în 2022 se așteaptă ca PIB-ul să crească cu 5,5%.
“Inflația va rămâne în jurul valorii de 2,5 la sfârșitul anului 2021 și este de așteptat să scadă și mai mult, la 1,6%, până la sfârșitul anului 2022”, potrivit unui comentariu al lui Yaron.
Comitetul monetar al Israelului a decis să mențină neschimbată rata dobânzii și să pună capăt relaxării cantitative pe piața obligațiunilor în următoar

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: