ISRAELLUMEA DE AZI

Premierul israelian în Rusia: Bennett și Putin au fost de acord să continue politica existentă privind Siria / Întâlnirea a fost caldă și pozitivă / Bennett și-a prelungit vizita cu o zi

Primul ministru israelian Naftali Bennett și președintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit vineri la Soci pentru prima lor discuție față în față de la preluarea mandatului de către Bennett.

Datorită prelungirii întâlnirii sale cu președintele rus, premierul Naftali Bennett va mai rămâne în Rusia încă o zi, a declarat astăzi (vineri) purtătorul de cuvânt al premierului.
De asemenea, s-a raportat că „întâlnirea a fost caldă și pozitivă și a tratat o serie de probleme semnificative în relațiile dintre cele două țări”.
Bennett se va întoarce în Israel sâmbătă seara.
Conform ministrul israelian al Locuințelor, Zeev Elkin, care a participat la întâlnire, președintele rus Vladimir Putin și primul ministrul Naftali Bennett au convenit asupra continuării politicilor și acordurilor existente între cele două țări cu privire la Siria.
Putin i-a spus lui Bennett că au de discutat “multe probleme”, dar și multe “puncte de contact și oportunități de cooperare, în special în lupta împotriva terorismului”.
De asemenea, președintele rus i-a spus lui Bennett – care a devenit prim-ministru în iunie – că speră și se așteaptă ca relațiile israeliano-ruse să continue fără incidente.
“Sper cu adevărat că, în ciuda luptelor politice interne, care sunt inevitabile în fiecare țară, guvernul dumneavoastră va urmări o politică de continuitate în relațiile ruso-israeliene”, a spus Putin, menționând legăturile sale strânse cu guvernul israelian anterior.
În timpul discursului său, Bennett a declarat că cei doi bărbați vor discuta despre “situația din Siria, precum și despre eforturile de a opri programul de arme nucleare al Iranului”.
Premierul israelian a adăugat că discuțiile dintre cele două națiuni “se vor baza pe legătura profundă dintre cele două țări. Vă considerăm un adevărat prieten al poporului evreu”, a subliniat el.
“Legăturile dintre Rusia și Israel sunt un element important al politicii externe a statului Israel, atât datorită statutului special al Rusiei în regiune și rolului său internațional, cât și datorită celor un milion de vorbitori de limbă rusă din Israel, care formează o punte de legătură între cele două țări”, a declarat Bennett.
Putin și Bennett au vorbit în urmă cu două săptămâni, când Bennett l-a felicitat pe Putin cu ocazia împlinirii a 69 de ani. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d