Turcia dezvăluie mai multe detalii despre cei 15 „agenți Mossad” reținuți

Presa turcă a publicat noi detalii despre arestarea a 15 „agenți Mossad” în această țară, potrivit cărora majoritatea deținuților au mărturisit presupusele lor legături cu serviciile secrete israeliene și au recunoscut că au spionat pentru Israel din când în când timp de 3 ani.

Ziarul turc Sabah relatează că toți deținuții, cetățeni turci și străini, erau de origine arabă și au fost repartizați în cinci „celule de informații”.
În urma unei operațiuni secrete a Organizației Naționale de Informații din Turcia (MIT), la care au participat aproximativ 200 de ofițeri de contrainformații și de informații, 15 suspecți au fost arestați la 7 octombrie și abia azi au fost dezvăluite informații presei.
Unii dintre cei arestați au declarat că nu știau că lucrează pentru serviciile de informații israeliene și că persoana de contact pentru care obținuseră informații părea a fi un agent care lucra pentru UE.
Recrutorii au declarat, de asemenea, că „doreau să ajute Palestina”.
Recrutați începând din 2018, în schimbul a mii de euro, ei au furnizat clienților lor informații despre ce fac studenții palestinieni care studiază în Turcia, despre modalitățile prin care palestinienii pot intra în universitățile din această țară și despre oportunitățile pe care guvernul turc le-a oferit.
Clienții au fost interesați în special de studenții a căror viitoare profesie este legată de munca în domeniul apărării și în industriile conexe, precum și de informații despre diverse organizații neguvernamentale palestiniene din Turcia.
În plus, agenții au raportat că Mossad a plătit pentru întâlnirile lor pe teritoriu neutru în țări europene, le-a oferit vize rapide și le-a pus la dispoziție conturi în ProtonMail, un serviciu de e-mail pentru trimiterea de mesaje criptate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: