Comandantul forțelor aeriene din EAU în Israel pentru a observa exercițiul „Blue Flag

Șeful Forțelor Aeriene ale Emiratelor Arabe Unite a sosit în Israel în această săptămână, într-o primă vizită istorică pentru a observa exercițiul militar Blue Flag, un exercițiu aerian internațional care are loc în această lună deasupra deșertului Negev, au anunțat Forțele de Apărare ale Israelului.

Țahal (armata israeliană) a prezentat manevrele din acest an ca fiind cel mai mare și mai avansat exercițiu aerian al Israelului din toate timpurile.
„Avem aici 80 de avioane de luptă de diferite tipuri și 1.500 de militari străini care au fost trimiși […]. În ultimul an, am lucrat pentru a găzdui exercițiul și a-l aduce la nivelul la care ne așteptăm”, a declarat generalul de brigadă Amir Lazar, șeful diviziei de instruire, care a organizat exercițiul.

„Credem că desfășurarea exercițiului are o mare valoare strategică pentru Forțele Aeriene israeliene și pentru statul Israel. Ca parte a exercițiului, marți vom organiza o zi de conducere la nivel înalt, la care vor participa 11 lideri ai forțelor aeriene din întreaga lume, inclusiv – pentru prima dată – comandantul forțelor aeriene din Emiratele Arabe Unite”, a spus el.
Emiratele Arabe Unite nu au participat la exercițiu, dar l-au trimis pe șeful forțelor sale aeriene, Ibrahim Nasser Muhammed al-Alawi, pentru a observa o parte a exercițiului, marcând prima sa vizită oficială în Israel de la semnarea acordurilor Abraham între cele două țări anul trecut.
La începutul acestui an, piloții israelieni și cei din Emiratele Arabe Unite au zburat împreună în cadrul unui exercițiu organizat de Grecia și au participat anterior la exerciții ale forțelor aeriene conduse de SUA. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: