Israelul aprobă construcția a 1.355 de noi locuințe în Iehuda și Shomron (Cisiordania)

Israelul va construi 1.355 de noi locuințe în Iehuda și Shomron, zonă cunoscută și sub numele de Cisiordania, a anunțat Ministerul israelian al Construcțiilor într-un comunicat.

„Licitațiile pentru 1.355 de unități de locuințe în Iehuda și Shomron au fost lansate sub conducerea ministrului construcțiilor, Zeev Elkin”, se arată în comunicat.
Aceste noi unități de locuit se adaugă celor anunțate în august de autorități, peste 2.000, care trebuie să obțină în această săptămână undă verde finală din partea Ministerului Apărării.
„Consolidarea prezenței evreiești este esențială pentru viziunea sionistă”, a declarat Elkin, membru al partidului de dreapta Noua Speranță.
Noile locuințe urmează să fie construite în șapte așezări evreiești, inclusiv 729 în Ariel, 346 în Beit-El și 102 în Elkana, se arată în comunicat.
În plus, săptămâna trecută, pentru prima dată în ultimul deceniu, șeful Unității de coordonare a activităților guvernamentale din teritoriile israeliene, generalul-maior Rassan Alian, a aprobat regularizarea statutului a 4.000 de palestinieni din Cisiordania, la ordinul ministrului israelian al apărării, Benny Gantz.
Cei 4.000 de palestinieni au fost înscriși în registrul populației palestiniene.
Printre aceștia se numără 1.200 de palestinieni fără statut, care locuiesc în Cisiordania și care nu au primit niciodată o carte de identitate, și 2.800 de palestinieni din Gaza care au fugit din teritoriu înainte ca Hamas să ajungă la putere.
Săptămâna aceasta, 9.000 de permise de muncă suplimentare vor fi acordate palestinienilor din Cisiordania pentru a lucra în Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: