Israelul se teme de o recrudescență a cazurilor de Covid la iarnă

O scădere semnificativă a numărului de israelieni care se prezintă pentru a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului a stârnit temeri în rândul autorităților sanitare ale țării.

Ministerul israelian al Sănătății estimează că un nou val de cazuri este așteptat la iarnă. „Rata scăzută de vaccinare pentru a treia doză reduce semnificativ nivelul general de imunitate din țară”, a precizat un înalt oficial din domeniul sănătății.
Se estimează că rata de vaccinare cu vaccinul coronavirus la populația cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani va fi scăzută și același lucru va fi valabil și atunci când vaccinarea va fi aprobată la persoanele mai tinere.
În acest context, cei de la Sănătate se tem de o scădere a imunității în societate, ceea ce ar putea duce la o reapariție a cazurilor.
Odată cu începerea campaniei de vaccinare pentru a treia doză, obiectivul Ministerului Sănătății era de a ajunge la peste cinci milioane de persoane, iar șansele de a atinge acest număr sunt în scădere.
Cu toate acestea, cifrele privind contaminarea cauzată de coronavirus continuă să scadă în țară.
În prezent, în Israel există 380 de pacienți în stare critică, dintre care 164 au nevoie de respirație asistată. De la începutul pandemiei, au murit 7.999 de persoane.
În Israel trăiesc 9,3 milioane de persoane.
Rata de pozitivitate rămâne la 1,63%.
În Israel, există 17.975 de cazuri active și doar 537 necesită spitalizare.
Campania de vaccinare continuă și 6.202.961 au primit prima doză, 5.699.212 a doua și 3.837.477 a treia. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: