Stil de viață israelian: Piețele din Ierusalim și Tel Aviv

Mâncarea ocupă un loc de cinste în cultura israeliană. Mâncarea în Israel nu este doar hrană pentru corp, ci în primul rând hrană pentru suflet, o scuză pentru a se întâlni cu prietenii și familia, un loc de ospitalitate și festivitate.

Alături de numeroasele restaurante din Israel, există și piețe alimentare pline de mirosuri și culori, care diferă de la oraș la oraș în ceea ce privește stilul, oferta și atmosfera, dar un lucru este sigur, o vizită la o piață din Israel este o experiență culinară unică.
Israelul are multe piețe, dar cele mai renumite sunt cele din Ierusalim și Tel Aviv. Aceste piețe nu servesc doar ca centre alimentare și de agrement, ci au devenit și un loc de vizită obligatorie pentru politicieni în timpul campaniilor electorale.
Odată ce ajungeți în Ierusalim, vizitați piața Machane Yehuda, o piață centrală de alimente din Ierusalim, care a început la sfârșitul secolului al XIX-lea. Odată ce Ierusalimul a fost cucerit de britanici, aceștia au dezvoltat piața, transformând-o într-un loc reglementat, cu toate facilitățile necesare, pentru a menține caracterul tradițional al Ierusalimului și pentru a oferi locuri de muncă locuitorilor săi.
Astăzi, alături de tarabele cu alimente istorice, în piață se pot găsi haine de designer, alimente organice și restarturi gastronomice, dintre care cele mai renumite sunt Machaneyehuda, alături de restaurante mitice precum Azura, Hatzot Steakery și Sima. În ultimii ani, piața a fost transformată, iar după lăsarea serii și închiderea standurilor de mâncare, se deschid baruri locale care oferă o experiență nocturnă tinerească diferită de viața de noapte din Tel Aviv.

Când vizitați Tel Aviv, nu uitați să vizitați Piața Carmel. Adevărații locuitori ai Tel Avivului fac cumpărături în Piața Carmel, căci acesta este unul dintre cele mai deosebite locuri din Tel Aviv.

Nu poți scăpa de strigătele vânzătorilor ambulanți, de mirosurile și aromele alături de muzica mediteraneană, de barurile și restaurantele care oferă mâncare pe bază de produse proaspete de pe piață.
Toate acestea fac din fiecare vizită la Piața Carmel o experiență impresionantă. Restaurante mioritice precum Maganda, restaurantul de humus Shlomo și restaurantul de supă Shimon vă vor cufunda rapid în atmosfera relaxată și mediteraneană a cartierului Kerem Hateymanim, unde este construită piața.
La fel ca și piața Machane Yehuda, piața Carmel oferă restaurante gastronomice ziua și baruri noaptea. Piața este deosebit de aglomerată în zilele de vineri, când are loc piața artiștilor și designerilor pe strada Nachlat Biynamin din apropiere.
Alături de piețele majore, există și piețe care vin în marile orașe una sau două zile pe săptămână. Aceste piețe oferă fructe și legume direct de la fermă – puteți verifica piața locală la hotel când ajungeți.
În Tel Aviv, le puteți găsi vinerea, în Piața Portului din Portul Tel Aviv.

Piața, un „parc de distracții gastronomice”, așa cum o numesc dezvoltatorii, este similară cu piețele alimentare de top din lume, cum ar fi Borough Market din Londra și Boqueria din Barcelona.
O altă piață unică din Tel Aviv este piața Levinsky Market, care oferă măsline proaspete, pește murat, fructe uscate, ceaiuri din întreaga lume, brânzeturi și vinuri de tip boutique – alături de o experiență de cumpărături fascinantă la Levinsky Market.

Restaurante precum Yahaloma Bistro și Ouzeria vă vor arăta cum se combină bucătăria gourmet cu produsele locale de bază – o vizită obligatorie.
Iar dacă veniți la Haifa, mergeți la piața din Wadi Nisnas pentru o experiență culinară diferită, unde puteți găsi standuri alimentare pline de ierburi sălbatice și legume Baladi pe care nu le puteți găsi nicăieri altundeva.


Israelul este important pentru israelieni, am menționat deja acest lucru?
Vă așteptăm prieteni! (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: