ISRAEL

Înalți oficiali Hamas: “Israelul ar trebui să se aștepte la o escaladare a violenței”

Dacă Israelul nu va permite transferul de fonduri în valoare de opt milioane de dolari pentru plata angajaților Hamas, se va confrunta cu o escaladare a violențelor, a avertizat organizația teroristă, potrivit unor informații publicate de ziarul ”Israel Hayom”.

Trimisul Qatarului în Fâșia Gaza, Mohammed Al-Emadi, este așteptat să sosească în regiune în această săptămână pentru a încerca să găsească o soluție la cererea de bani solicitați de Hamas pentru a-și plăti oficialii, a relatat presa israeliană.
Trimisul, care a vizitat Israelul și Gaza săptămâna trecută, anunțase că s-a ajuns la un acord pentru a permite transferul salariilor angajaților, dar înalți oficiali Hamas au declarat că fondurile nu au fost încă transferate.
“Gaza a ajuns la punctul de fierbere”, au spus ei, “și toate presiunile vor fi îndreptate împotriva Israelului.
Potrivit presei palestiniene, apropiați ai liderului Hamas Yahya Sinwar din Gaza au fost citați spunând că “Hamas nu mai are răbdare, iar toate opțiunile sunt acum pe masă”.
“I-am informat pe frații noștri egipteni că răbdarea noastră s-a epuizat”, a mai spus Izzat al-Risheq, un oficial de rang înalt din cadrul biroului politic al Hamas, la postul de radio Vocea Palestinei.
“Israelul creează dificultăți prin blocarea transferului de fonduri către Gaza, iar nouă ni se cere să strângem din dinți. Nu vom accepta acest lucru”, a adăugat el.
“Săptămâna viitoare va fi crucială”, a asigurat un alt oficial de rang înalt al Hamas pentru Israel Hayom.
“Dacă Israelul continuă să tergiverseze și nu permite transferul de salarii, va avea loc o escaladare. Așa-zisa relaxare a restricțiilor asupra Fâșiei Gaza este o glumă. Hamas este interesată de un acord, dar Israelul îi îngreunează situația și le va exploda în față”, a avertizat oficialul.
Hamas a negat, de asemenea, rapoartele egiptene potrivit cărora s-ar fi înregistrat progrese semnificative în discuțiile indirecte dintre Israel și gruparea teroristă privind o încetare a focului pe termen lung și un schimb de prizonieri, potrivit unor rapoarte din Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d