„Crimă din ură antisemită”: În Franța s-a deschis procesul asasinării unei supraviețuitoare a Holocaustului

În Franța a început procesul a doi bărbați acuzați că au ucis o supraviețuitoare a Holocaustului în vârstă de 85 de ani, care a fost înjunghiată până la moarte în apartamentul ei din Paris. Procurorii susțin că uciderea vârstnicei a fost un act antisemit.

În martie 2018, Miriam Knoll (foto) a fost înjunghiată de 11 ori în apartamentul ei din Paris, care a fost incendiat după crimă.
Asasinatul a șocat Franța, iar în toată țara au avut loc mitinguri împotriva antisemitismului și rasismului.

Președintele Emanuel Macron a participat la înmormântarea lui Knoll, spunând că atacatorii „au profanat valorile noastre sacre și istoria noastră”.

Cei doi inculpați de crimă sunt Yassin Meyhoub, 31 de ani, și Alex Krembacos, 25 de ani.
Potrivit rapoartelor din Franța, cei doi se cunoșteau din închisoare și au antecedente penale.
Ei se acuză reciproc de crimă.
Pe lângă uciderea lui Knoll, ei sunt acuzați și de furt calificat. Avocații lor neagă afirmația conform căreia fundalul crimei are tentă antisemită.
Procuratura se referă la asasinat ca fiind o crimă din ură antisemită, deoarece unul dintre inculpați a spus că l-a auzit pe celălalt inculpat „vorbind despre banii evreilor și despre averea lor” și a strigat „Allahu Akbar” când a înjunghiat-o.
Inculpatul în vârstă de 25 de ani este fără adăpost și suferă de probleme de sănătate mintală.
Al doilea inculpat, Yahov, în vârstă de 31 de ani, era vecin cu Knoll.
Fiul femeii ucise a spus că deseori îl găzduia pe vecin la ea acasă.
În timpul anchetării crimei, s-a susținut că Mahib a avut o atitudine „ambivalentă” față de extremismul islamic.
„Sunt monștri”, a spus Daniel Knoll, fiul femeii ucise, despre inculpați. „Ne așteptăm la o sentință foarte grea”. Un avocat care reprezintă familia a spus, în același timp, că este nevoie de un „miracol” pentru ca „adevărul să iasă din gura” inculpaților.
La vârsta de nouă ani, Knoll a fugit împreună cu mama ei din Parisul ocupat, în Portugalia – și astfel a scăpat de deportarea evreilor din Paris în 1942.
Peste 13.000 de evrei au fost concentrați într-un complex din districtul 15 și ulterior trimiși în lagărele de exterminare.
După Holocaust, Knoll s-a întors la Paris și s-a căsătorit cu un supraviețuitor al Holocaustului, care a murit la începutul anilor 2000.
Miriam Knoll a fost ucisă la un an după ce Sara Halimi, o evreică în vârstă de 65 de ani, a decedat după ce a fost aruncată de la balconul casei ei din Paris de un tânăr musulman care era vecinul ei.
Procuratura din Franța a susținut că a fost un atac antisemit, dar anul acesta instanța a decis că tânărul musulman – care se afla sub influența drogurilor la acea vreme – nu era responsabil pentru acțiunile sale și, prin urmare, nu ar trebui să fie urmărit penal pentru crimă. Decizia a făcut furori în Franța. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: