Israel: Proiect de lege pentru colectarea de informații de la pasagerii care pleacă și sosesc în țară

Potrivit unui raport publicat de Times of Israel, statul evreu lucrează în prezent la un proiect de lege care va obliga companiile aeriene să împărtășească informații despre călătorii care intră sau ies din țară, inclusiv numărul cardului de credit folosit pentru plata biletului, adresa de facturare și destinația spre care călătoresc.

Se așteaptă ca proiectul de lege, care nu a fost încă înaintat guvernului pentru aprobare, să se confrunte cu o opoziție serioasă, deși susținătorii acestuia remarcă faptul că prevederile sale sunt în concordanță cu informațiile standard privind pasagerii colectate în SUA și Europa.
Se pare că proiectul de lege a fost inițiat în urmă cu câțiva ani din cauza amenințărilor teroriste, dar dezvoltarea sa a fost accelerată din cauza pandemiei de coronavirus, Israelul încercând să urmărească mișcările pasagerilor pentru a preveni importul de variante în țară.
Conform legii, care este în curs de elaborare de către Ministerul Justiției, serviciul de securitate Shin Bet și Consiliul Național de Securitate, va fi creată o bază de date care va conține o gamă largă de informații despre pasageri.
Printre informațiile colectate ar trebui să se afle zborul (zborurile) pe care l-au (le-au) luat, modul în care au fost achiziționate biletele și starea călătoriei, inclusiv locul pe care s-au așezat, cantitatea de bagaje pe care le-au înregistrat și orice solicitări speciale pentru serviciile de la bord.
Începând de luni, turiștii vaccinați împotriva coronavirusului vor putea călători în Israel, după mai bine de un an și jumătate de închidere a frontierelor. Aceștia vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare care să ateste că au primit cele două doze de vaccin cu mai puțin de șase luni în urmă sau toate cele trei doze. Persoanele care s-au vindecat de boală în urmă cu mai puțin de șase luni și care au primit o singură doză vor putea, de asemenea, să intre. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: