Raport: Israelul pregătește planuri pentru a lovi centralele nucleare iraniene

Israelul pregătește planuri pentru a lovi centralele nucleare iraniene în cazul în care negocierile și eforturile diplomatice pentru a revigora acordul nuclear din 2015 eșuează, a informat Radiodifuzorul public israelian Kan.

Potrivit agenției Anadolu, Kan a relatat că guvernul israelian a cerut agențiilor de securitate să pregătească planul pentru a fi gata în cazul în care negocierile nucleare cu Iranul eșuează.
De asemenea, Kan a relatat că serviciile de informații israeliene consideră că Iranul a încercat să plaseze rachete sol-aer în Siria, Liban și Irak pentru a intercepta potențiale atacuri aeriene israeliene.
Israelul, care se opune relansării acordului nuclear încheiat în 2015 cu Iranul, a purtat discuții intense cu SUA pe tema dosarului nuclear.
Între timp, cotidianul ”Times of Israel” a relatat că Forțele Aeriene israeliene vor începe să se antreneze pentru un atac asupra programului nuclear iranian anul viitor.
Săptămâna trecută, presa israeliană a relatat că guvernul israelian a alocat un buget de 1,5 miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru un posibil atac asupra instalațiilor nucleare iraniene.
În discursul său de luna trecută în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite, premierul israelian Naftali Bennett a declarat: “Programul nuclear al Iranului a atins un moment de cotitură… Cuvintele nu opresc centrifugele să se învârtă… Nu vom permite Iranului să dobândească o armă nucleară”. (Anima News)

Lasă un răspuns