SUA: Autorul împușcăturilor dintr-un centru comercial din Idaho a murit din cauza rănilor suferite

Bărbatul care a deschis focul cu un pistol într-un centru comercial din Boise, Idaho, ucigând două persoane și rănind alte câteva, inclusiv un ofițer de poliție, a murit din cauza rănilor suferite în timpul violențelo, au anunțat autoritățile.

Anchetatorii nu au stabilit încă dacă rănile fatale au rezultat în urma unui schimb de focuri de armă cu poliția la fața locului sau în urma unui foc de armă pe care și l-a provocat singur înainte de a fi arestat, potrivit șefului poliției din Boise, Ryan Lee.
Motivul pentru vărsarea de sânge rămâne în curs de investigare, a declarat Lee reporterilor în cadrul unei ședințe de informare la o zi după atacul de la centrul comercial Boise Towne Square, în partea de vest a capitalei statului Idaho.
Suspectul a fost identificat public marți ca fiind Jacob Bergquist, în vârstă de 27 de ani, un rezident din Boise. Șeful poliției, Lee, l-a descris ca având probleme anterioare cu securitatea mall-ului și cu poliția pentru “comportament perturbator”.
“Am avut contact cu el în trecut, nu am avut niciun motiv să îl arestăm”, a declarat Lee, adăugând că Bergquist nu se crede că ar fi fost angajat la mall.
De asemenea, poliția a dezvăluit noi detalii despre incident, spunând că suspectul, îmbrăcat în negru, a tras mai multe focuri de armă în interiorul mall-ului înainte de a fugi din clădire și a fost confruntat de ofițerii care au sosit la fața locului în 2 minute și jumătate.
El a apreciat că răspunsul rapid al forțelor de ordine a prevenit o “tragedie mai gravă”.
Victimele ucise au fost identificate de medicul legist al comitatului ca fiind Joseph Acker, 26 de ani, un ofițer de securitate al mall-ului care a fost prima persoană împușcată, și Roberto Arguelles, 49 de ani, care a fost împușcat lângă un lift și a murit la spital.
Două femei, în vârstă de 52 și 23 de ani, au fost rănite în timp ce suspectul înainta prin mall trăgând focuri de armă în podea, iar o a treia femeie, în vârstă de 68 de ani, a fost rănită în vehiculul ei din afara clădirii, aparent prinsă în schimbul de focuri dintre poliție și atacator, au declarat autoritățile.
Un ofițer de poliție din Boise chemat la fața locului a fost împușcat prin fereastra vehiculului său și a fost rănit de cioburile de sticlă spartă, deși dovezile arată că focurile de armă au lovit pălăria pe care o purta, a declarat poliția.
Un alt bărbat a fost dus cu un vehicul privat la spital și tratat pentru rănile suferite în urma unei căzături în timp ce fugea din centrul comercial, a precizat poliția.
Rănile niciuneia dintre persoanele rănite nu au fost considerate ca punând viața în pericol, au declarat autoritățile.
Lee a declarat că suspectul a tras toate focurile de armă cu un pistol, dar o declarație online a poliției a precizat că acesta avea asupra sa mai multe arme de foc. (Anima News)

Lasă un răspuns