Cisiordania: Israelul amenință că va întrerupe curentul electric în unele zone din cauza facturilor neplătite

Israelul a amenințat că săptămâna viitoare va începe să întrerupă alimentarea cu energie electrică a zonelor palestiniene din Cisiordania din cauza facturilor neplătite de aproximativ jumătate de miliard de shekeli (135 de milioane de euro).

Începând de miercurea viitoare, întreruperile de energie electrică vor afecta Ramallah, Bethlehem și alte zone din apropierea Ierusalimului timp de patru ore pe zi, până când datoriile vor fi plătite sau se va ajunge la un acord.
Palestinienii depind de Israel pentru aproape toată energia electrică, dar sunt adesea în urmă cu plățile.
În urmă cu două săptămâni, Autoritatea Palestiniană a fost notificată pentru a doua oară de către autoritățile israeliene cu privire la iminența unor pene de curent în cazul în care datoria tot mai mare nu va fi plătită în câteva zile.
Cu toate acestea, Ramallah a furnizat Israelului o listă de zone în care nu poate fi întreruptă energia electrică, cum ar fi orașele în care se află spitale sau alte facilități esențiale.
În plus, înalți oficiali ai Autorității Palestiniene au întreprins călătorii în străinătate pentru a strânge fonduri. Șeful serviciilor de informații Majed Faraj a vizitat Emiratele Arabe Unite în această săptămână, iar premierul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, este așteptat să le ceară ajutorul europenilor. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: