Deșeurile legate de pandemie trag un semnal de alarmă pentru sănătatea mediului

O creștere excesivă a deșeurilor medicale, cum ar fi măștile, mănușile și produsele de igienă, ca urmare a pandemiei Covid-19, a pus în pericol sănătatea mediului, a declarat un universitar turc pentru agenția Anadolu.

În timp ce utilizarea măștilor și a mănușilor a crescut brusc din cauza pandemiei COVID-19, care a cuprins lumea timp de aproape doi ani, datele cercetărilor științifice au dezvăluit importanța protejării sănătății mediului.
Zeynep Ceylan este profesor de inginerie de mediu la Universitatea Ataturk. Ea a subliniat că multe lucruri s-au schimbat în timpul pandemiei, cum ar fi obiceiurile de consum ale oamenilor. În plus, deșeurile medicale au crescut considerabil.
“Acum, au apărut concepte foarte noi, cum ar fi “consumator conștient de mediu”, “consumator verde” și “consumator ecologic. Toată lumea trebuie să fie extrem de atentă la mediul înconjurător”, a explicat Ceylan.
Ea a sugerat că achiziționarea de produse care economisesc energie ar trebui să devină un obicei obișnuit, iar cumpărarea de alimente ambalate să fie redusă pe cât posibil pentru a menține mediul înconjurător constant.
Citând date privind deșeurile de măști de față și de mănuși, ea a spus că anul trecut, trei milioane de măști au fost folosite în fiecare minut în întreaga lume. Acest lucru a dus la faptul că numărul de deșeuri de măști și mănuși a ajuns la 194 de miliarde pe lună.
“În 2020, în lume au fost generate 72.000 de tone de deșeuri medicale. Dacă nu putem gestiona deșeurile medicale, înseamnă că ne îndreptăm spre un dezastru”, a avertizat profesorul Ceylan.
Numai în Turcia, a adăugat ea, aproximativ 50 de milioane de măști murdare sunt aruncate zilnic. Anul trecut, au fost generate 198 de tone pe zi de deșeuri medicale. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: