Grecia interzice sacrificarea rituală, în urma unei decizii a UE

Cea mai înaltă instanță din Grecia s-a pronunțat împotriva autorizării sacrificării rituale, dând dreptate temerilor exprimate anul trecut de mai mulți lideri ai comunității evreiești după hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene care impune anestezia prealabilă a animalului.

„Am avertizat în decembrie anul trecut cu privire la consecințele deciziei Curții Europene de Justiție, iar acum vedem rezultatul”, a declarat rabinul Menachem Margolin, președintele Asociației Evreilor Europeni, potrivit Jewish Telegraphic Agency (JTA).
„Libertatea religiei evreiești este atacată în mod direct. A început în Belgia, s-a mutat în Polonia și Cipru, iar acum a venit rândul Greciei”, a deplâns el.
Potrivit lui Athens, ar trebui să existe „o modalitate” de a satisface cererile activiștilor pentru drepturile animalelor, respectând în același timp tradițiile evreiești și musulmane.
„Guvernul ar trebui să reglementeze problema sacrificării rituale în așa fel încât să asigure atât protecția animalelor împotriva oricărui incident în timpul sacrificării, cât și libertatea religioasă a musulmanilor și a evreilor religioși care trăiesc în Grecia”, a declarat instanța, potrivit site-ului de știri Protothema. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: