ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Hamas a condamnat la moarte 6 palestinieni acuzați de colaborare cu Israelul

Gruparea teroristă Hamas, care conduce Fâșia Gaza, a anunțat joi că a condamnat la moarte șase „informatori” palestinieni, acuzați de colaborare cu Israelul.

Tribunalul militar Hamas a declarat că a pronunțat sentințe „pentru un număr de informatori, inclusiv șase condamnări la moarte și alte sentințe care variază de la închisoare pe viață la muncă silnică temporară, precum și o achitare.
De când a preluat puterea printr-o lovitură de stat sângeroasă în 2007, Hamas a luat în mod regulat măsuri drastice împotriva palestinienilor care colaborează cu Israelul.
În 2018, gruparea islamistă a condamnat deja la moarte șase persoane pentru spionaj, inclusiv o femeie.
De asemenea, Hamas a declarat că, colaboratorii care se vor prezenta vor primi sentințe blânde, asigurând în continuare că „hotărârile pronunțate au respectat toate procedurile legale”.
Mai multe grupuri pentru drepturile omului din Gaza au îndemnat Hamas să reducă utilizarea pedepsei cu moartea.
La începutul acestei luni, Centrul Al Mezan pentru drepturile omului, cu sediul în Gaza, a cerut un moratoriu asupra pedepsei cu moartea, declarându-se „foarte îngrijorat de condamnările la moarte pronunțate în mod constant de către justiția militară”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: